sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Heipähei taasen pitkästä aikaa!

Olemme tehneet tässä nyt aikalailla samoja ruokia ehkä vain hieman erilaisilla variaatioilla ja siksi en ole nyt muistanut tänne kirjoitella tai pitänyt sen kummemmin hoppua. Meillä molemmilla on ollut nyt muutenkin kiireitä ja siksi on jäänyt, mutta jos tästä nyt taas jatkuisi tiviimmin :)

Tein tuossa joululomalla yhden uuden juustokakun kahteenkin otteeseen ja ensimmäisellä kerralla se meni pieleen, mutta koska se onnistui toisella kertaa ja tiedän myös missä vika siis oli niin ajattelin sen nyt täällä jakaa vaikkei mikään halvin muttei myöskään kallein resepti ole. Eli tein joulun kunniaksi mausteisen glögikakun.

Ainekset:

Pohja:
150g pipareita
75g voita

Täyte:
4  liivatelehteä
2 dl vispikermaa
180g maustamatonta tuorejuustoa 
1dl tomusokeria
1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1 appelsiinin raastettu kuori
3 rkl appelsiininmehua

Pinnalle:
4 liivatelehteä
1 dl vettä
3 dl glögiTIIVISTETTÄ

Koristeeksi esim. kanelitamkoja tai pipareista jotain kivaa :)

Ohje:

Pohja:
1. Murskaa piparkakut (käsin tai laita pussiin ja hakkaa esim. perunanuijalla)
2. Sulata voi ja sekoita se piparimurujen joukkoon.
3. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (24cm) pohjan ja reunojen väliin ja painele pipariseos vuoan pohjalle tasaisesti.

Täyte:
1. Laita liivatteet kylmään veteen ja anna olla vähintään 10 minuuttia.
2. Vaahdota kerma ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja mausteet.
3. Kuumenna appelsiininmehu ja liuota hyvin puristellut liivatteet mehuun. Anna jäähtyä ja kaada seos täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
4. Kaada täyte piparipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja laita hyytymään jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.

Pinta:
1.  Laita liivatteet kylmään veteen ja anna olla vähintään 10 minuuttia.
2. Kuumenna vesi kattilassa ja liuota hyvin puristellut liivatteet kuumaan veteen.
3. Kaada liivateseos ohuena nauhana glögin joukkoon samalla sekoittaen. Anna jäähtyä.
4. Kaada glögiliivateseos varovasti puoliksi hyytyneen kakun päälle, ettei juustotäyte ja glögipäällinen sekoitu.
5. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
6. Koristele, tarjoa ja nauti :)

HUOM! muistakaa käyttää glögitiivistettä eli se lasinen pullo. Ei onnistu juomavalmiista glögimehusta.

Siinä nyt kuva valmiista mausteisesta glögikakusta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti