torstai 6. syyskuuta 2012

Suklaapiirakka eli kaikkien tuntemat mokkapalat :)

Veissulihei heissulivei!
Leivoin tuossa viime sunnuntaina mokkapaloja, joista viimeinenkin meni suuhun eilen. :)

Varmasti melkein kaikki ovat joskus leiponeet mokkapaloja. Nämä mokkapalat olivat hieman normaaleja vaaleampia.

valmistusaineet:
pohja:
5dl vehnäjauhoja
4 kananamunaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
200 g voisulaa
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria

kuorrutus:
n. 4 dl tomusokeria
50 g voisulaa
5 rkl vahvaa kahvia (itse laitoin sellaista normaalia)
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniliinisokeria

Ja reseptihän on:
pohja:
1. sulata rasva esim. mikrossa ja laita se jäähtymään. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi (suosittelen vatkaamaan sähkövatkaimella, jos ei halua ranteen olevan seuraavana päivänä kipeä kuten itselleni kävi)
3. sekoita kuivat aineet keskenään  ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan.
4. sekoita lopuksi voisula taikinaan ja kaada taikina leivinpaperin päälle vuokaan.
5. paista pohjaa uunissa n. 15 minuuttia. 200 asteessa .

kun pohja on uunissa voit tehdä kuorrutteen, sillä sen pitää hetken aikaa vetäytyä, jottei se ole liian juoksevaa levitysvaiheessa.
kuorrutus:
1. Sulata rasva.
2. Sekoita muut ainekset keskenään ja sekoita tämä seos voisulan joukkoon kattilaan.
3. Anna kuorrutteen jäähtyä esim. jääkapissa hetken aikaa.
4. Kuorrutteen voi levittää kun se ei ole enää liian juoksevaa ja pohja on ehtinyt jäähtyä. (itse jäähdytin molemmat jääkaapissa.
5. Hyvänä lisänä voit laittaa vielä mokkapalojen päälle nomparelleja. Ja eikun herkuttelemaan :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti