Mutta niin viime viikonloppuna meillä kävi vieraana hyvä/paras ystäväni ja ensimmäisenä päivänä teimme tortilloja, joiden ns. ohje täältä blogista jo löytyykin. Leivoin myös samana päivänä eli lauantaina herkullisen mustikkapiirakan, mutta kuvan unohdin ottaa. Se sitten seuraavalla kerralla kun mustikkapiirakan tekaisen. :)
Ohjeen kuitenkin muistan ulkoa, joten sen voin kanssanne jakaa. Hieman hintavampi on tämä piirakka, mutta jos itse poimii mustikat ja tekee omenapiirakan kohdalla kertomani pohjan mukaan pohjan, niin tulee luultavasti halvemmaksi.
Mustikkapiirakan ainekset:
mustikoita n. 3 dl eli kaupasta yksi pakastepussi, oli muistaakseni jotain 2 euron luokkaa.
pohjana joko murotaikina pakastealtaasta (n.2e) tai omenapiirakan kohdalla kertoman ohjeen muikainen itse tehty.
kermaviili 0,55e
kananmuna
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria/vaniliinisokeria
aineksia ei ole paljon ja ohje on todella simppeli.
mustikkapiirkan ohje:
1. laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. voitele pyöreä vuoka.
3. tee pohjan taikina/ sulata murotaikinaa mikrossa(vuoassa).
4. kun taikina on valmis paineltavaksi vuoan pohjan muotoiseksi, niin voit lopettaa sulattamisen/ kaataa taikinan vuokaan. Muotoile taikina vuokaan niin, että teet siitä hieman reunoja piirakalle.
5. levitä mustikat vuokaan tasaisesti taikinan päälle.
6. sekoita kermaviili, kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri keskenään ja kaada seos tasaisesti vuokaan mustikoiden päälle.
7. laita piirakka uuniin ja anna sen paistua n. 20-30 minuuttia.
ps. Tarjoiluvinkkinä: tarjoile piirakka jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
kyseisessä mustyikkapiirakassa on seassa myös metsämansikoita. |
Vielä raaka mustikkapiirakka |
Ainekset:
riisiä
kanaa (suikaleita, toki onnistuu myös suikaloimalla kanat itse)
kermaa 2dl
currya
juustoa
salaattiin:
salaatti
kurkku
persikkaa (esim.tölkki)
mozarellaa
1. Laita riisien keitinvesi kiehumaan. (6dl)
2. Laita kanat pannulle ja kypsennä ne.
3. Kun vesi kiehuu laita sinne currya ja riisit sekaan (3dl). Sekoita riisejä välillä, etteivät ne pala pohjaan. Riisit ovat valmiita 10-15 minuutin päästä.
4. Kun kanat ovat kypsiä kaada kerma joukkoon ja mausta se currylla.
5. Lisää kanojen ja kerman joukkoon juustoa ja anna sen sulaa sinne. (itse käytimme pois juuston lopun)
6. Kun riisit ovat imeneet kaiken veden ne ovat valmiita, silloin myös kastike on luultavasti valmista ja eikun syömään salaatin kanssa.
Tältä se sitten näyttää lautasella:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti