sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

katkarapu skageneita kehiin... :)

Joo elikkäs taas on vierähtänyt pitkä tovi ennen kuin olen ehtinyt kirjoittaa reseptejä blogiini. Mutta nyt näin kesän kunniaksi lupaan, että kirjoittelen blogiani ahkerammin jatkossa.
Jonossa on jo oiva kasa reseptejä, jotka odottavat kokkeja ja jakamista. Joten ei muuta kuin kirjoittelemisiin ja jakoon vaan :)
Tästä se jatkuu ja vieläpä kokeilemisen arvoisella ja todella maistuvalla, mutta nopealla reseptillä eli joidenkin mielestä toast skageneilla, toisten mielestä katkarapuleivillä ja minun mielestäni katkarapu skageneiden reseptillä (sillä itse suosin paahtoleivän sijasta saaristolaisleipää). Ja niin kuin sanotaan rakkaalla lapsellahan on monta nimeä, niin rakkaalla ruoalla on myös monta nimeä :) nämä käyvät hyvin vaikkapa iltapalaksi.

Katkarapu skagenit:

Ainekset:
- Saaristolaisleipää (tai paahtoleipäkin käy), pakko näin turkulaisena kehua Rostenin saaristolaisleipää :)
- 1 keitetty kananmuna
- 1 prk eli 150g ranskan kermaa eli créme fraichéa
- 2 rkl sinappia
- 400 g katkarapuja sulatettuna
- 1/2 dl hienonnettua tilliä
- 1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
- 1-2 rkl sitruunamehua
- ripaus mustapippuria
- margariinia leipien voitelemiseen
- tuoretta tilliä päälle

Resepti:

Ensin tehdään siis täyte:
  1. Keitä yksi 10 min kananmuna
  2. leikkaa leivästä sopivia siivuja tai ota esille paahtoleipiä
  3. kuori ja muserra haarukkaa apuna käyttäen kananmuna suurehkossa kulhossa, jonne koko täyte mahtuu
  4. lisää kananmunan joukkoon créme fraiché, sinappi, hienonnettu tilli ja ruohosipuli, mustapippuri sekä sitruunamehu
  5. lisää vielä joukkoon sulatetut katkaravut (vinkkinä katkarapujen sulattamiseen: kaada pakastimesta otetut katkaravut pussista siivilälle tai valutuskulhoon ja kylmää vettä päälle, niin kauan kun katkaravut ovat sulaneet)
  6. jos teet paahtoleiville, laita tässä vaiheessa leivät paahtimeen
  7. voitele leivät
  8. laita täytettä haluamasi verran leivän päälle ja tuoretta tilliä päälle


Ja eikun nauttimaan :) tällä ohjeella tulee ainakin saaristolaisleipään tehtynä n. 12 kappaletta ja paahtoleipään tehtynä hiukan vähemmän, koska leipä on hieman isomman kokoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti