perjantai 15. toukokuuta 2015

Kana-nachovuoka kera mustikka-keksi-mascarpone-kermavaahto -lasijälkkärin :)

Hellurei! Tänään on vuorossa kokeilu, jonka on inspiroinut kummisetäni vaimon aikanaan tekemä nachovuoka. Eli kyseessä siis nachovuoka, jonka itse olen kehitellyt monta reseptiä luettuani. Ja jälkiruokana lasijälkkäri, johon tulee kaikkea hyvää. Näätte sitten...

Siispä ruvetaan hommiin...

Nachovuoka: (4:lle)

Ainekset:
200g Nachoja (maulla ei väliä, mistä itse tykkää; itse käytimme juuston makuisia)
n.200-300g Marinoituja broilersuikaileita (tässäkään maulla ei niin väliä, kunhan sopii makumaailmaan; itse käytimme hunajamarinoituja)
4 rkl Taco mausteseosta
1 prk Maissia
1-2 Punasipulia pilkottuna sopivan kokoiseksi (oman maun mukaan määrä ja koko; voi toki jättää poiskin)
1/2 dl Vettä
1/2 prk Salsaa (medium; toki saa laittaa tulisempaa jos tykkää)
1/2 prk Juustokastiketta
päälle Juustoraastetta (emmental) oman maun mukaan
Rainbown tuotteillakin tuli hyvää...

Tässä esimerkki juustokastikkeesta.
Tässä esimerkki taco-mausteseoksesta
 Ohje:
1. Pistä uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Voitele uunivuoka juoksevalla kasvisrasvalevitteellä (tai millä nyt haluat)
3. Avaa maissipurkki valmiiksi ja valuta ylimääräinen vesi pois
4. Pilko punasipulit, ei liian pieneksi, muttei liian isoksi, ihan sen kokoiseksi kun tykkäät
Uunista otettuna...
5. Paista broilersuikaleet (mielellään isolla, syvällä) pannulla pienessä määrässä rasvaa (vähentää kiinnipalamisen riskiä)
6. Lisää joukkoon vesi, taco-mausteseos ja salsa, anna kiehahtaa hetki n.2min riittää
7. Sekoita joukkoon myös  maissi ja punasipulit (mutta älä paista niitä ollenkaan, vain sekoita joukkoon)
8. Mikäli käytössäsi on iso pannu: sekoita myös nachot sekaan tai vaihtoehtoisesti mikäli käytössäsi ei ole isoa pannua, voit sekoittaa nachot vasta vuoassa tai latoa nachoja ja kana-mauste-maissi-punasipuli -seosta vuorotellen vuokaan.
9. Annostele juustokastiketta tasaisesti vuoan päälle
10. Ripottele viimeiseksi vuoan päälle juustoraastetta oman maun mukaan (ei kuitenkaan kannata laittaa liikaa, ettei se aivan ruskistu uunissa)
11. Laita vuoka uunin keskitasolle ja paista 225 asteessa n.10-15 minuuttia (niin, että pintaa saa hiukan väriä)


Valmiina lautasella :)

 Tarjoile esim. salaatin kanssa. Itse teimme salaatin pikkutomaateista, paprikasta, krutongeista, kurkusta, salaatista ja fetasta. Ja bon appétit! :)













Sitten jälkiruoan kimppuun...
Jälkiruokahan oli siis lasijälkkäri, mikä tarkoittaa usein vain jälkiruokaa, joka tarjoillaa lasista ja siinä on monia kerroksia.
Tälläkertaa halusin kokeilla jotain missä on mustikkaa, keksiä ja tuorejuustoa...
...Tällainen siitä sitten tuli eri reseptejä yhdistellessä ja omaa luovuutta käytettyä..

Ainekset: (3:lle)
Mustikoita (3dl)
n.6 Suklaa coociesseja (itse käytin rainbown)
1 Rasia mascarpornejuustoa (muistaakseni juustohyllyllä)
1,5 dl Kuohukermaa
Sokeria
Vaniljasokeria

Ohje:
1. Sulata marjoja hiukan
2.Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla sekä vaniljasokerilla oman maun mukaan
3. Ota jälkiruokalasit esim. konjakkilasit tai kuohuviinilasit tai viinilasit esille
4. Kokoa jälkiruoat kerroksittain lusikoiden avulla, laittamalla esim. alimmaiseksi kermavaahtoa, sen päälle mascarponejuustoa (2 ruokalusikallista riippuen lasin koosta), sen päälle suklaacoocien murusia (1 keksin verran käsin murustaen), seuraavaksi mustikoita ja laita vielä kertaalleen kaikkia kerros. Jolloin päälle jää kaunis muru-mustikka -pinta.

Valmis jälkiruoka-annos.

                                   ...Ja eikun vain syömään...





    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti