sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Vuohenjuusto-basilika-aurinkokuivattu tomaatti -broileria :)

Heipähei!
Eilen tuli siis taas kokeiltua jotakin itselle aivan uutta. Inspiraation lähteenä olivat ravintoloiden herkulliset menut ja sieltä bongasimme vuohenjuustobroilerin, joten päätimme etsiä ensin reseptin, josta sitten tuttuun tapaamme teimme oman version.

Elikkäs ruokanamme eilen oli vuohenjuusto-basilika-aurinkokuivattutomaatti-broileria. Lisäksi söimme feta-purjo-salaattia ja rainbown punakuorellisia lohkoperunoita. Ja ohje broileriinhan menee näin:

Ainekset:

n.600 g broileria (itsellä oli n.600g kariniemen kananpojan paistileikettä, myös muunlainen kana sopii, mutta itse ostaisin maustamattomia)
aurinkokuivattuja tomaatteja basilikaöljyssä (rainbow) n.10-15 aurinkokuivattua tomaattia oman maun mukaan
tuoretta basilikaa n.2/3 koko basilikasta, mutta toki oman maun mukaan voi muokata
100g vuohenjuustoa

+ maun mukaan lisukkeet kuten perunat

Valmistusohje:

  1. Pistä uuni kuumenemaan 250 asteeseen
  2. Voitele uunivuoka voilla (helpointa lorauttaa pieni määrä juoksevaa kasvisrasvaa vuokaan ja levittää talouspaperilla)
  3. Laita pannu kuumenemaan liedelle ja lorauta siihen hieman kasvisrasvaa tai millä olet tottunut paistamaan, odota kunnes pannu on kuuma ja rasva sulanut, paista kanat kypsiksi
    (itsellä meni n.10 min/puoli, anna kanan paistua rauhassa ensin toiselta puolelta ja sitten toiselta, eli käännä mielellään vain kerran, niin kana pysyy mehevänä, mutta muista että esim. kananpojan minuuttipihveissä paistoaika on aivan toistaluokkaa)
  4. Tee paiston aikana vuohenjuusto-basilika-aurinkokuivattu tomaatti -levite valmiiksi
    1. ota n.100g vuohenjuustoa ja pilko se hieman pienemmiksi paloiksi
    2. ota basilikasta n.2/3 pussista ja revi lehdet pienemmiksi
    3. leikkaa n.10-15 aurinkokuivattua tomaattia pienemmiksi paloiksi
    4. lorauta aurinkokuivattujen tomaattejen öljystä n. 2rkl joukkoon
    5. sekoita niin, että siitä tulee levitemäistä
      • itse tein tämän vaiheen teholeikkurilla, mutta onnistuu käsinkin esim. lusikalla muussaten (silloin kannattaa pilkkoa ainesosat pienemmiksi, jolloin sekoitustyö helpottuu)
  5. laita kypsät kanat vuokaan ja levitä levite kanojen päälle 
  6. laita vuoka uuniin n. 5 minuutiksi ja ruoka on valmista :)
Kanat menossa uuniin...
Muista huomioida myös lisäkkeiden valmistus eli esim. kasvisten paisto pannulla tai perunoiden kypsennys uunissa. Itsellä ei ole kiertoilmauunia käytössä, mutta hyvin on onnistunut monen paistaminen saman aikaisesti kun vain lisää hieman aikaa tai asteita ja vaihtaa tarvittaessa esim. pellin ja vuoan paikkaa n. puolessa välissä. Tässä reseptissä toki se ei ole tarpeen sillä vuoka on uunissa kovissa asteissa ja vain 5min jotta juusto sulaa ja maku tulee paremmaksi.


Valmis ateria :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti