Pikkupizzojen pohjan aineet: (n. 40 kpl)
200 g voita
9 dl jauhoja
2 1/2 dl kylmää vettä
1 pala hivaa
Täytteet jokainen voi valita oman makunsa mukaan. Me laitoimme pohjalle paseerattua tomaattia eli saman asian ajaa tomaattimurska tai ketsuppi ja täytteinä käytimme kinkkusuikaleita ja juustoraastetta, sekä jauhelihaa ja juustoraastetta.
Pikkupizzojen ohje:
1. Nypi kulhossa voi ja jauhot, samaan tapaan kuin sarvien ohjeessakin.
2. liuota hiiva kylmään veteen ja sekoita vesi-hiiva- seos nypityn taikinan sekaan.
3. Anna taikinan kohota ja laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
4. Ota taikinasta sopivan kokoisia paloja (suht.pieniä) ja pyörittele se käsissä palloksi. Paina pallo pyöreäksi lätyksi ja paina esim. lasin pohjalla keskelle ns. kuoppa jonne täytteet tulevat ja silloin reunat syntyvät. Voitele vedellä ja nostele pellille leivinpaperin päälle.
5. Laita pohjalle esim. tomaattimurskaa ja haluamasi täyte kuten kinkkusuikaleita ja juustoraastetta.
6. Laita pelti uuniin ja paista pikkupizzoja kunnes ne saavat kauniin värin n. 15 minuuttia.
pikkupizzat uunissa |
Valmiita pikkupizzoja, maistuvat paremmilta kuin näyttävät :) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti