keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Tehtiimpä sitten mustikkapiirakka, kinkku-juusto- sarvia ja pikkupizzoja :)

Olin tuossa viikko sitten kotona käymässä ja päätettiin sitten kaverin kanssa ensin leipoa kinkku-juusto- sarvia ja mustikkapiirakka. Pari päivää sen jälkeen tehtiin pikkupizzoja ihan vaan päähänpiston seurauksena, mutta en valita hyviä oli. :)

Kinkku-juusto- sarvien aineet: (3x8=24 kpl)

7 1/2 dl vehnäjauhoja
200 g voita
2 1/2 dl maitoa
1/2 hiiva
1 tl suolaa
kinkkusuikaleita ja juusto täytteeksi

Kinkku-juusto- sarvien ohje:

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota pelti esille ja laita siihen leivinpaperi.
2. Nypi kulhossa jauhot ja voi. (Aluksi voi tuntua, että onko mahdolllista tai totta, mutta on se, kyllä se siitä alkaa helpottua ja muovautua taikinaksi)
3. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoo ja sekoita suola maitoon.
4. Kaada maitoseos nypityn taikinan joukkoon ja sekoita.
5. Jaa taikina kolmeen osaan ja käsittele jokainen osio näin:
                             1. Pyöritä palloksi ja kauli pyöreäksi tasaiseksi ympyräksi, n.0,5 cm paksuiseksi.
                             2. Jaa ympyränmuotoinen taikina taikinapyörällä tai veitsellä kahdeksaan osaan eli ensin                                                                                              puoliksi, sitten taas puoliksi ja vielä nämä osat puoliksi, vähän niinkuin pitzan halkaisu kahdeksaan osaan.
                              3. Laita täytettä (kinkkua ja juustoa) jokaisen kahdeksan taikinanosan sisään ja pyöritä leveämmästä päästä            kapeampaan päähän ja sulje rulla taivuttamalla se sarven muotoiseksi.
4. Annan kohota pellillä hetken ja voitele kananmunalla tai vedellä ja paista uunissa 10-15 minuuttia.

Uuniin menossa olevia sarvia













Valmiita sarvia
Mustikkapiirakan ja pikkupizzojen ohje tulee pian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti