lauantai 25. elokuuta 2012

Ensimmäisiä ruokia part 2

Tässä nyt sitten niitä RUOKIA :) Näiden viikkojen ja päivien aikana mitä täällä olemme viettäneet on tullut tehtyä vaikka ja mitä. Hyvänä, halpana ja terveellisenä aamupalavinkkinä mainittakoon puuro (mikrossa tulee nopeasti ja helposti, toki jos aikaa on niin onhan se maistuvampaa kattilassa keitettynä). Ensimmäinen ruokamme taisi olla ranskalaiset ja nakit + salaatti, tämäkin halpa ja helppo, toki lihapullat käyvät nakkejen sijasta hyvin. Itse kuitenkin valitsimme nakit, sillä Ikean lihapullat olivat tehneet tehtävänsä kahteen otteeseen, näin ollen vatsa kaipasi jo jotain muuta kuin lihapullia :) Seuraava ruoka, joka mieleeni juolahtaa on makaronilaatikko, teimme sitä kahdeksi päiväksi: 400g jauhelihaa, makaronia ohjeen mukaan neljälle (5dl)(keittämiseen vettä ja veteen suolaa), sekä munamaito kolmella kananmunalla eli 3 kananmunaa + 6dl maitoa ja mausteita maun mukaan, esim. grillausmaustetta jo jauhelihaan ruskitettaessa ja munamaidon sekaan yrttisekoitusta, paprikamaustetta ja grillausmaustetta. En osaa vielä sanoa paljonko kyseinen ruoka maksaa näillä ohjeilla, mutta ei se kamalan kallis ole. Voin ilmoittaa hinnan kun sen tiedän, kyseinen kuitti, josta sen näkisin on näet jo kaatopaikalla.

Makaronilaatikon valmistusohje:

1. keitä makaronit kypsäksi pussissa olevan ohjeen mukaisesti. Kun ne ovat kypsiä valuta vesi pois ja huuhtele makaronit.
2. Ruskista jauheliha odotellessasi makaronejen kypsymistä ja mausta jauheliha  haluamallasi tavalla.
3. Voitele vuoka ja sekoita jauheliha ja makaronit vuoassa sekaisin.
4.Valmista munamaito sekoittamalla munat ja maito kierrevatkaimella kulhossa sekaisin. Lisää munamaitoon haluamasi mausteet ja kaada seos vuokaan. Halutessasi voit lisätä pinnalle juustoraastetta.
5. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 40 minuttia.

Ja tältä se sitten näyttää salaatin kera lautasella: 




Seuraavana ruokalajina mainittakoon uunimakkara, jokaisen kokin menulta se löytynee eli lenkkimakkara esim. hk:n siniseen vain viilto keskelle pituussuunnassa ja juustoa sinne, lenkkimakkara vuokaan ja vuoka uuniin. n. vartin verran uunissa ja it´s ready :) Ei maksa paljoa ja on todellakin helppo ruoka, kylkeen ranskalaisia tai jonkinlaisia perunoita (itsellä oli ns. omatekemiä lohkoperunoita, joiden ohje lihan yhteydessä eli seuraavassa kappaleessa) ja salaattia niin johan lähtee nälkä.

Opiskelijat hoi, kyllä teilläkin on rahaa lihaan, ei ehkä siihen parhaaseen, mutta kun osaa kokata niin kasleristakin tulee hyvää :) K-ruokakaupoissa oli tarjouksessa kaslerpihvi rasia, jossa oli 5-6 pihviä ja maksoi n. 3 e. Ei paha, siitä söimmekin sitten taas kaksi päivää. Lisänä lautaselle teimme mozzarella salaattia (joka myös lisukkeena edellisen päivän ruoan kanssa), ja toiselle päivälle tonnikala-aurajuusto- salaattia (taisi mennä loppuun iltapalana). Ateriaan sai vaihtelua myös tekemällä molemmille päiville erilaiset perunalisukkeet. Olimme olleet juuri pohjanmaalla ja kävimme siellä perunamaalla hakemassa uusiapottuja matkaan. Niistä sitten loihdimme toiselle päivälle tavallisia keitettyjä perunoita ja toisena eli ensimmäisenä päivänä teimme potuista lohkoperunoita. Lohkoperunoita on helppo tehdä: pesee perunat, pilkkoo lohkoiksi ja laittaa kulhoon jonka pohjalle on tehnyt öljystä ja mausteista sekoituksen ( itse käytimme grillausmaustetta ja yrttimaustetta), sekoittaa mausteet ja öljyn tasaisesti kaikkien perunoiden sekaan, sitten vaan vuokaan ja uuniin n. 30 minutiksi ja hyviä tulee :)

Tässä ovat nyt molemmat versiot liharuoista kuvina: 
Kaslerpihvi + mozzarella-salaatti + keitetyt  perunat


kaslerpihvi + tonnikala-aurajuusto- salaatti + lohkoperunat
Siinä nyt ensimmäiset ruoat, joita täällä olemme tehneet :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti