Maanantaina vielä kalapuikkoja ja ranskalaisia, sekä salaattia niiden lisänä. Näin teimme.
Tiistaina eli eilen pohjanmaalta tuomiamme perunoita, sekä wilhelm grillipihvit + salaattia.
Keskiviikkona eli tänään samaa kuin eilen, mutta hiukan erilaisena kokonaisuutena.
Torstaina eli huomenna ja perjantaina lasagnea ja salaattia. (josta ohje ja kuvia myöhemmin tänne)
Maanantaina minulla oli vielä leipomisfiilistä jäljellä ja teinkin sitten sämpylöitä, joista tuli oikein maistuvia. Sämpylöitä tuli tuolla ohjeella 14 kpl:tta.
Sämpylöihin ainekset: (s-market)
puolikas hiiva, (kokonaisen hinta on 0.20e)
1-2 rkl sokeria
2,5 dl sämpyläjauhoja, 1.55 e pussi
n.6 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
3 dl maitoa
2 dl vettä
50 g margariinia
1 kananmuna
Valmistusohje:
1. Lämmitä maito+ vesi kädenlämpöiseksi -> liuota hiiva siihen
2. Lisää sokeri, sämpyläjauhot, suola ja kananmuna maito+vesi- hiivaseokseen.
3. Lisää vehnäjauhoja kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
4. Lisää margariini.
5. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
6. Anna taikinan nousta n. kaksinkertaiseksi.
7. Tee taikinasta pötköjä, niin että käsittelet kerrallaan vain osaa taikinasta, ei kannata tehdä heti koko taikinasta tai se on ainakin vaikeampaa.
8. Paloittele pötköstä oisia, jotka sitten pyörität sämpylän muotoiseksi eli hieman soikioksi.
9. Laita pyöritellyt sämpylät pellille ja voitele vedellä (tai jos haluat niin kananmunalla).
10. Laita pelti uuniin keskitasolle ja anna sämpylöiden saada kaunis väri (n. 15-20 min) ennenkuin otat ne pois.
Sämpylät uunissa |
Sämpylät menossa uuniin |
Valmiita sämpylöitä |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti