Tänään tuli kokeiltua jauheliha-risottoa. Yleensä teen kana-risottoa, mutta koska kana on sen verran kalliimpaa, niin päätimme käyttää jauhelihaa. Jauhelihaa ostimme 600g (k-kauppa) 2,54e, mutta käytimme siitä vain noin puolet eli 300g (eli n. 1,27e). Eli risottoon kuuluivat: riisiä 3dl (hinnan päivitän kun saan kuitin käsiini), vettä 5dl, hernemaissipaprika-pussi ja jauhelihaa se n.300g + mausteet.
Risoton valmistusohje:
1. Ruskista jauheliha ja mausta se haluamallasi tavalla.
2. lisää vesi ja riisit. Mausta vesi esim. carrylla. Riisi nimittäin ottaa sisäänsä makua vedestä, ei enää keitettynä. Keitä seosta niin kauan kunnes riisit ovat imeneet kaiken veden eli n. 15 minuuttia. (kannen alla riiseistä tulee pehmeämpiä, joten jos on pannu, johon mahdollista laittaa kansi päälle niin bravo, mutta onnistuu myös ilman kantta)
3. Lisää hernemaissipaprika- pussi seokseen vähän ennenkuin riisit ovat valmiita, jotta ne ehtivät lämmetä.
Päivän annos näytti tältä:
Kun puhuin ettemme käyttäneet kaikkea jauhelihaa risottoon, niin vastaus kysymykseen: miksi emme? löytyy eilisestä ruoastamme, joka oli tottakai tortillat :) Tortillat voi olla joko kalliita tai sitten oman hintatason mukaan myös suhteellisen halpoja, mutta samalla maukkaita. Tarvitsee ostaa vain salaattivermeet, (jonka lopuista voit tehdä seuraavana päivänä salaatin), kermaviilin, dippipussin, jauhelihaa tai kanaa ja tortillapussin.
Tortillojen ainekset ovat siis:
(k-supermarket)
jääsalaatti 100g 1,29e
santa maria tex mex tortillat 8kpl 1,74e
kermaviili 200g 0,55e
dippipussi (taco) 1,09e
jauheliha 600g 2,54 e, mutta periaatteessa vain 1,27e, koska käytimme tähän vain puolet.
tomaatti (3kpl) 0.80e
kurkku 0,72e
eli yhteensä noin 7,46e, toki osa salaattiaineista meni seuraavan päivän salaattiin ja tortilloja jäi vielä toiseen kertaan. Ja lopun dipistä käytimme porkkanoiden dippaamiseen illalla. :)
HUOM! Salaattiaineita jäi vielä seuraavan päivän salaattiin :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti