keskiviikko 29. elokuuta 2012

Hellurei taasen! :)

Nyt on ollut tässä niin paljon kaikkea ettei kumpanenkaan meistä ole ehtinyt tänne uusia tekstejä kirjoittaa, mutta nyt vihdoista viimein taas koitti sen aika :)


Sunnuntaina tekaisimme ranskalaisia ja kalapuikkoja, joita söimme sitten maanantainakin :) Se on ainakin helppo, halpa ja hyvä kalaresepti, vieläkun kalaa olisi hyvä syödä ainakin kaksi kertaa viikossa. Kalapuikkojen hintaa en nyt osaa sanoa, mutta kalapuikkoja oli 28 ja kalapuikot olivat pakastealtaasta. Hintaa voin päivittää kun saan kyseisen kuitin käsiini. Mutta siis ranskalaiset vähän ennen uuniin ja uuni n. 225, hieman myöhemmin kalapuikot sekaan ja salaatin tekoon (esim. perusainekset+ aurajuusto ja kananmunia 3 kpl = kahden päivän salaatti kahdelle). Näin syntyy maistuva opiskelijaruoka, joka näyttää suunnilleen tältä:



Olen kova leipomaan ja saimme kotoa mukaamme omenoita, tietysti omenapuun antimia. Joten päätin sitten vielä sunnuntaina iltapäivästä leipoa omenapiirakan. Piirakasta söimme kolme päivää (yht.8 palaa, sillä ensimmäisellä kerralla söimme kummatkin kaksi palaa :D). 

Omenapiirakan ainekset: (prisma)


Omenoita n. 2, jos pieniä kuten omenapuusta saamamme niin n. 3-, riippuen kuinka omenaista piirakasta haluaa. (0-2e)
3 dl Vehnäjauhoja (alle 2 euroa pussi)
1 1/2 dl sokeria 
150 g margariinia tai voita 0.95e
1tl vaniliinisokeria (voi korvata laittamalla hiukan enemmän sokeria) 1.25e
1 tl leivinjauhetta 1.09e
1 dl maitoa, hinta riippuen maidosta, itse käytän rasvatonta laktoositonta maitojuomaa (ingman) 1,63e
1 kananmuna, 10 kpl 1.65e
Omenapiirakan ohje:
1. Voitele suurehko piirasvuoka ja pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Poista omenista siemenkota ja leikkaa omenat lohkoiksi (voit kuoria tai jättää kuoret, itse kuorin).
3. Nypi kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja margariini murumaiseksi seokseksi. Ota siitä 1 1/2 dl muruseosta pintaa varten eri astiaan.
4. Sekoita kulhoon jääneeseen seokseen vaniliinisokeri, leivinjauhe, maito ja muna.
5. Levitä taikina vuokaan ja aseta omenalohkot päälle. Ripottele pinnalle loput muruseoksesta. ´
6. Paista omenapiirakkaa uunin keskitasossa n. 25 minuuttia.
         Hyvän lisän piirakkaan tuo sen tarjoileminen esim. jäätelön kanssa (hyla vanilja pingviini 1 l, 2.49e)! :)
Omenapiirakka menossa uuniin








Valmis omenapiirakka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti